Easee laadpaal: Noorse innovatie en degelijkheid
Easee laadpaal komt dan ook uit een land waar ze alleen maar in kwaliteit lijken te kunnen denken: Noorwegen. Nog maar enkele jaren terug (in 2018) bogen zich in dit welvarende land drie Noren rond de tekentafel, bezig met de ontwikkeling van ’s werelds slimste lader voor elektrisch aangedreven voertuigen. We zijn nu een paar jaar verder en de innovatieve oplossingen van de drie Noren hebben van Easee nu al een wereldspeler gemaakt op de laadpalenmarkt. Met z’n drietjes konden ze het niet bolweken, er zijn nu meer dan 250 medewerkers werkzaam op kantoren in heel Europa. Productie van de Easee laadpaal zelf gebeurt in Scandinavië, bekend om het design. En ook dat valt aan de Easee terug te zien.
Twee toppers uit het hoge noorden
Easee heeft twee soorten laadpalen in de markt gezet. Zo heb je keuze en kun je de laadpaal nemen die het best bij jou past. Ze zijn beide trouwens bijna net zo duur. De starter van Easee is de Easee Home die communiceert met een handige Easee laadpaal app. Met die app kun je op afstand je laadpaal bedienen. En weet je in no-time hoeveel je laadpaal verbruikt. Het andere model laadpaal van Easee heet Easee Charge en is net ietsje duurder, zo rond de 850 euro. Ook deze heeft een app waar je de status van je laadpaal in terug kunt vinden en ook laadsessies in kunt plannen op voor jou geschikte tijden. De Easee Charge is alleen bedoeld om auto’s met krachtstroom op te laden.
Easee laadpaal aan de muur of in de grond?
Met een aankoopbedrag van rond de 800 euro ben je er natuurlijk nog niet. Er komen nog installatiekosten bij. Je kunt beide Easee laadpaal-modellen vrijstaand als laadpaal op de grond installeren of als lader in een box en dan aan een muur gehangen. In de vorm van een wallbox, dus. Vrijstaande laadpalen zijn over het algemeen een stuk duurder om te monteren. De installatiekosten zullen schommelen rond de 300 tot 700 euro.
Hightech in kwaliteitsbehuizing
De beide Easee modellen mogen dan vol slim vernuft zitten, de bediening is bijna bedrieglijk eenvoudig. Met een Easee laadpaal koop je een Noors product dat degelijkheid en veiligheid vooropstelt. Natuurlijk hebben de modellen standaard load balancing aan boord. Zo kun je stroompieken in huis voorkomen. De veiligheid blijkt onder andere uit de geïntegreerde aardlekbeveiliging. Maar het meest opvallende van een Easee laadbox is dat hij veel kleiner is dan de wallboxen van de concurrentie. Oerdegelijke laders en dat weten de Noren ook want ze geven niet zomaar een driejaarlijkse garantie.